sommarlovssöndag

har det så jävla bra här i dalarna med världens bästa pojkvän. men jag saknar min familj. imorgon kallar som sagt peace&love och det kommer bli kalas.

från dalarna

hej vänner! befinner mig just nu i dalarna med simons familj i deras lilla stuga. vi anlände igår och då firade vi midsommar med simons farfar och sen gick vi runt i byn och tittade på majstången och fullisar. idag har vi bara tagit det lugnt och suttit på bryggan, och tvättat håret i siljan. simon badade också, men jag är alldeles förkyld för sånt. imorgon ska vi gå in till rättvik, och på måndag åker vi till borlänge och peace&love!

update

är just nu hemma och bokar bussbiljetter till mig och simon till stockholm. vi har ju flyttat till ök nu och där har vi inget internet, så därför kommer det bli lite glest med blogginlägg här. på ök roar vi oss med att se true blood och äta chokladflingor, så nu vet ni.

taste of sommarlov

hittade en bild på baysans blogg från igår. det var supertrevligt och jag tycker om mina klassisar så himla mycket! idag har vi iallafall till en början tagit det lugnt - vilket var väldigt välbehövligt. sen har vi packat ihop massor av sakerna i mitt rum, för sen idag ska jag och simon flytta in på ök alldeles ensamma! fast där hinner vi ju inte bo så länge, för på torsdag åker vi till stockholm för att fira midsommar med simons familj och sen bär det av till peace&love. känns så jävla otroligt skönt med sommarlov.

18.57

har varit på ök och plockat tomater och vattnat blommor. har även fått madrasser till min nya säng och ikväll ska vi montera ihop den, spännande värre!

ett år

idag har jag och simon varit tillsammans i ett år. det har varit världens bästa 365 dagar även fast det varit jobbigt ibland, och jag är så jävla tacksam för honom.  tack för att du vill va min!

äntligen

idag var sista riktiga skoldagen på 10 veckor. från och med nu och fram till torsdag är det bara lugnt och mysigt. och min pojkvän sitter på bussen hit just precis just nu och anländer om exakt 2 och en halv timme. så i väntan på att ta bussen ner till staden för att möta honom städar jag mitt rum och lyssnar på kent, sen ska jag duscha för mitt hår luktar moppehjälm. puss

kväll

det blev inte direkt några speciella äventyr för oss ikväll, men kladdkaka och glass och prat. strax ska vi sova, och imorgon blir det inte så mycket mer än plugg för min del. natti vänner

en lördag

idag har jag köpt en longboard för 500 kronor. städat på ök med mamma och pappa, gått på stan med mammsen och chillat i solen. även badat i poolen med helena, och ikväll ska vi ut på äventyr i ersmark!

23.05

är alldeles jättetrött och ska snart sova, för imorgon ska jag vara effektiv och bland annat: springa, gå på synundersökning, gå på stan med mamma, köpa en present till en mycket speciell person, städa mitt rum i nya huset och flytta dit kläder mm. Är glad för att det är sommar, och nästa vecka kommer bli underbar. på måndagskväll kommer simon, på tisdag är det slaget om midgård och min och simons ettårsdag, onsdag rep och picknick med klassen + ettor, och på torsdag är det skolavslutning och SOMMARLOV. sen skolavslutnings-klassfest på fredagen också. mycket roligt att se framemot alltså. mmmmm

fredag efter 13.00

fredag!

fin gammal bild på några av oss i klassen. sitter med heddas dator och nu ska vi göra en fin liten utvärdering av några danskurser och sen slutar vi. himla chill dag har det varit och nu är det fredag!!!

så roligt

http://www.knulldeluxe.se/

bon iver kvällar som dessa

8 juni

idag är jag trött och bara så jävla less. less på allt och vill bara sova, fast jag måste städa inför visningen imorgon. men nu är det faktiskt sista riktiga veckan i skolan, och sommaren har äntligen kommit till umeå. har blivit lite brun eller fått fräknar och så. nu känns sommarlovet inte så långt borta längre.

äckligt

Hittade ett väldigt bra inlägg på Lady Dahmer's blogg, så jag kopierade det helt enkelt:

Facebooksidan BOJKOTTA SLITZ
Jag fick ett tips om ett inlägg skrivet av Amanda Schulman och kände att det hon skriver är så jävla angeläget och relevant. Jag var tvungen att sätta på datorn igen och skjuta upp sovandet för det här kan fan inte vänta. Nej, det är inga nyheter egentligen men något som liksom hamnat i skymundan.

Jag kopierar hennes inlägg rakt av:
Alex hade köpt tidningen Slitz för att hans radioshow. Jag tänkte att det skulle vara intressant läsning, likaväl som jag ibland köper Vecko-Revyn för att se vad de unga har för sig tänkte jag att jag skulle se vad killarna ute i landet gör.

Jag har inte ord för min vrede efter att ha läst den här skit-tidningen. Jag trodde att även de hade kommit längre, blivit lite mer moderna och börjat behandla tjejer med respekt, men när jag läser allt som står i den där tidningen inser jag att vi inte kommit någonstans. Så länge en sådan tidning för säljas i en vanlig affär så är våra döttrar underlägsna. Låt mig guida er genom tidningen.



Här avslöjar de hur vi tjejer egentligen ser ut under allt fusk. De menar att vi lurar dem genom att gömma celluliter och bristningar och hängande rumpa. En tio-poängare är alltså egentligen en fyra. Men vi är ändå värda att ligga med – för kvällen.
Det här är efter-texten på tjejens utseende med allt fusk:



Här är Linda, hon har en fantastisk kropp, även om hon äter chips och godis. Det är så hon blir presenterad.




Med den här artikeln säger de att Sex and the city har förstört oss eftersom vi har fått bättre självförtroende och blivit egoister.




Och sist men inte minst, några äckliga Slitz-arbetare har rest till Boden och kollar liggpotentialen bland tjejerna. De menar på att om man bara är kille och talar någon annan dialekt än norrländska så får man garanterat ligga.


Jag har inte ord. Jag mår bara illa. Det går inte ens att skriva något intelligent om detta – det är för dumt.
Men det jag kan skriva är att jag inte går med på att män skriver om oss på det viset. Hur ska vi göra med det här egentligen. Har vi bloggare någon makt?

Kan vi inte starta en bojkottning av den här tidningen?
Både tjejer och killar. Skriv ner den med långa långa inlägg och låt dem skämmas som köper denna tidning en gång till.
För våra döttrars skull

Som sagt; inga nyheter att manstidningar är kvinnofientliga och kränkande men nu får det fan vara nog. Det är 2011 och vi lever i Sverige. Vad är det för män som läser den här skiten egentligen? Jag har svårt att tro att vanliga hederliga schyssta killar kan tycka att det här är ok, men nånstans så gör de ju det eftersom att skiten säljer. Och de säljer bra. Slitz är inte den enda tidningen i den här genren. Jag har fan mer förståelse för de som läser regelrätt porr.

Jag säger som Amanda; en bojkott är på sin plats. Lite aktion och jävlaranamma och rödstrumpeaktivism. Kopiera inlägget och sprid vidare, öka medvetandet och börja ifrågasätta männen omkring er. Jag vill vakna imorgon och se massvis med inlägg om det här i massvis med bloggar.

Jag har startat en Facebook-grupp (jo jag vet nördigt men underskatta inte word of mouth! Tillsammans är vi starka) Bojkotta Slitz heter den givetvis men riktar sig även mot Moore m.fl. Gilla den på Bloglovin och Facebook, länka den, share'a den, sprid den!
Nej, jag tror inte vi kan få den att lägga ner, men jag tror vi kan få igång en debatt. Män måste börja ta ansvar för vad det är de förmedlar och upprätthåller. Män måste börja ta ansvar för den här vidriga kvinnosynen. Kvinnokampen kan inte bara kämpas av kvinnor. Män är fädrer, söner, bröder till kvinnor och flickor. Det är dags för dem att börja bry sig.

hemma från stockholm

hej människor, nu är jag hemma igen. närmare bestämt så kom jag till umeå redan imorse, klockan halv 6. men då gick jag och la mig och sen for jag och dansade och pluggade. nu är jag dock hemma i mitt rum igen iförd simons tröja, städar, lyssnar på veronica maggio och laddar över bilderna från mobilen till datorn. dumt nog tog jag inte inte med mig min kamera, men simon hade sin så jag ska få honom att dela med sig av dom senare. här kommer lite iallafall:
bussresa på 9 timmar
halv 6 på centralen i väntan på pojkvän. köpte en latte och det visade sig inte vara så smart...
för när vi kom hem till simon kunde jag inte sova, jag låg och tittade på tv medan han sov. till slut lyckades jag somna och när vi vaknade var vi sega.
sen tog vi båten till vaxholm där vi promenerade runt jättelänge, åt mat och träffade deras bekanta. där skulle jag vilja bo sen! så himla mysigt.
det var dag 1 och mer kommer.

on my way

utanför mitt ena fönster på nya stället
min efterlängtade friterade banan som jag förtärde i söndags på great eastern
pappa har köpt en iPhone 4 och är väldigt nöjd som ni kan se på bilderna. (haha han ser inte ut sådär egentligen)
om lite mindre än 2 timmar sitter jag på bussen till stockholm, nio timmars bussresa och framme 05.10. känns så himla drygt. har iallafall proppat min mobil full med musik nu, så heltråkigt blir det nog inte. PUSS HÖRS SEN NÄR JAG HAR TILLGÅNG TILL EN DATOR

världens finaste mamma på morsdag

RSS 2.0